Badmintonhistoria: Allt du behöver veta

Badmintonhistoria: Hur mycket vet du? Vad är sporthistoriken? Här är en kort historia om badminton, i den här artikeln kommer vi att ta en titt på ursprunget till badminton såväl som historien och utvecklingen av den sport vi känner och spelar idag.

Vad är badminton?

För de som inte är bekanta är detta en racketsport / racketsport som spelas med en fjäderboll och två eller fyra spelare på en bana med ett nät i mitten. Målet med spelet är att få poäng genom att tvinga din motståndare att missa sitt skott, vilket innebär att fjärrkontrollen träffar marken eller nätet. För att få en poäng måste fjärrkontrollen landa inne på banan om din motståndare inte träffar den.

Varför kallas det badminton?

Hur fick badminton sitt namn? Namnet badminton kommer till synes från hertigen av Beaufort i det engelska länet Gloucestershire. Hans hus på gården hette Badminton House. Ironin med att vara gården är nu bättre känd för att hålla Badminton Horse Trials.

Vem uppfann badminton?

Historien går långt tillbaka till mitten av 1800-talet när brittiska arméofficerer stationerade i Indien skapade spelet. Även om andra kopplingar och influenser kan ha kommit från Indien och Kina med många versioner av spelet som spelas i Fjärran Östern av barn i århundraden.

Ett barnspel i England som kallades ”battledore och badmintonboll” innebar en paddel (en battledore) som höll en liten fjäderkork (fjäderboll) i luften så länge som möjligt. Detta hade blivit populärt från medeltiden.

När ett nät lades till blev spelet en tävlingssport som kallades “poona”. Även om en liten ullkula skulle användas först, tog snart fjärilen över. Runt 1870-talet utarbetades reglerna och förordningarna.

Spelet gjorde det långt tillbaka till England när arméofficerer återvände hem runt 1873. Berättelsen säger att efter en gräsmatta från Badminton House som hölls av hertigen av Beaufort spelade några av hans gäster en omgång “The Badminton Game“.

Vilka regler?

Efter populariteten utarbetades de första officiella skriftliga badmintonreglerna 1877 av Bath Badminton Club.

Hoppa fram till 1893 till ett viktigt ögonblick i sportens historia är när en annan uppsättning regler och förordningar, som liknar dagens regler, publicerades av The Badminton Association of England.

År 1899 skapade de All England Open Badminton Championships, den första officiella tävlingen i världen.

År 1934 skapades International Badminton Federation (IBF) av Kanada, Danmark, England, Frankrike, Nederländerna, Irland, Nya Zeeland, Skottland och Wales, Indien gick med som ett dotterbolag två år senare 1936.

Är badminton en olympisk sport?

Spelet fick äntligen en uppsving i status när det blev en olympisk sport 1992 Barcelona Games som var en utställningssport 1972 München Games och 1988 Seoul Games.