Hockeykunskaper: 5 träningsregimer för att höja ditt spel

Även om det kan tyckas att få all denna information från en enda artikel är en stor order, hittar du kopplingar till andra resurser med grundliga anvisningar om hur du utför dessa övningar. Några av dessa resurser kan hittas här på HockeyShot, medan andra kommer från pålitliga källor. Ta en drink med vatten och ta på dig träningskläderna eftersom vi är redo att ta dig igenom dina steg.

1. STYRKET TRÄNING FÖR HOCKEY

Du är utan tvekan utmattad nu för jag har nämnt nästan alla muskelgrupper, men hockey är ett uthållighetsspel. Du måste utveckla styrka och flexibilitet i dina axlar, armar, bröst, abs, kärna, ben och glutes för att snabbt åka skridskor, skjuta kraftfullt och undvika det andra laget. Du måste också utveckla emotionell och mental styrka, men det är ett ämne för ett annat inlägg. Se till att du börjar med en bra uppvärmning, som bör innehålla:

  • Armcirklar och gungor
  • Rotationer, vridningar och sträckor av stammen
  • Bensvängningar, knäböj och fångar
  • Burpees och steghopp är två övningar som du kan göra.
  • Cross crawls och medicinbollskast
  • Oroa dig inte om ditt hjärta missade ett slag när du läste om fångar. De är en bra teknik för att göra dina fyrhjulingar redo för styrketräning.

Du måste följa en plyometrisk träningsplan och använda fria vikter och motståndsutrustning för att verkligen få styrka och explosiv kraft. Du kan använda vanliga saker runt huset, i skolan eller till och med på jobbet under många omständigheter.

Några många träningspass och enheter kan användas för att förbättra skottstyrka, skridskoåkning och armstyrka. Hantlar kan användas för att öka stickböjningen, greppstyrkan för stickkontroll och för målvakter, starkare quadriceps för de akrobatiska veckstoppen.

2. AEROBISK TRÄNING

Att hålla ditt hjärta och dina lungor i form inför nästa hockeysäsong kräver inte ett gymmedlemskap eller ett dyrt löpband hemma. Hitta en offentlig byggnad med en rad steg du kan springa i din egen takt, till exempel en fotbollsstadion. När din syster får reda på att du har cyklat, börja springa, cykla eller ta en tur i skogen.

Hockeykondition kräver att du förbättrar din andnings- och kärlhälsa, och variationen håller dig intresserad. Gary Roberts, en före detta Toronto Maple Leafs -forward, tränar spelare som Connor McDavid och Steven Stamkos. I en Toronto Star -berättelse uppgav Gary att det är avgörande att ha mångfald i träningen, äta gott och hålla sig till ett schema. Hockey smidighet, snabbhet och uthållighet för utökade skift drar nytta av en solid balans mellan sprintar och uthållighetsjoggning.

3. STABILITET OCH BALANS

När du sträcker ner isen så snabbt som Gary Roberts kunde under dagen, behöver du utmärkt balans och stabilitet för att hålla dig kvar. Att upprätthålla jämvikt i en växande kropp och en hormonpumpande hjärna när barn går in i tonåren och vuxna kräver mycket ansträngning. Spelare kan koncentrera sig på kantträning som att skjuta ankan (glida på ena foten) på isen, men de kan också träna enkelbenta steg-ups och ryska marklyft från isbanan.

På vår vän Jeremy Rupkes tränarsida kommer du att upptäcka många balanserings-, kantarbete- och stabilitetsövningar.

4. SKATEBOARDING FRÅN EN STILL ELLER EN VÄNNING

Oavsett om du tar ett straffskott eller reagerar på en puckfall på mittis, är det viktigt att snabbt kunna åka skridskor från ett stopp för snabb acceleration. Spelare behöver starka hjärt- och benmuskler för att kunna spränga in i en snabb skridskoåkning, precis som en bil behöver en kraftfull motor med massor av hästkrafter för att snabbt accelerera från 0-60 MPH. Slide Board Pro kan hjälpa dig att växa quadriceps och vadmuskler du behöver för att åka hårt och snabbt, oavsett om du går rakt eller byter riktning.

5. FÖREBYGGANDE, UNDVIKANDE OCH HELSESKADOR

Det finns många försiktighetsåtgärder som hockeyspelare kan vidta, träningspass som de kan utföra och livsstilsvanor som de kan anta för att hjälpa dem att undvika skador eller läka snabbare om det inträffar. De är följande:

På isen, håll huvudet uppe och träna säkert och i din egen takt.
Håll dig hydratiserad, utvilad och på rätt spår med din näring
Använd skyddsutrustning och var försiktig när du befinner dig på syntetisk is, glidbrädor eller övar slagskott.
En Shooting Tarp eller Extreme 2D Backstop kan användas för att skydda andra.
Att träffa en läkare eller en fitnesstränare för en utvärdering av din baslinjekondition, aktuella sjukdomar och realistiska mål/träningspass
Vila, uppvärmnings- eller kylplattor och läkemedel som ordinerats av läkemedel kan alla hjälpa till med mindre skador. Att anlita en RMT eller låta din signifikanta massage massera ryggen för att lindra smärta är lönsamma lösningar (återgå till förmånen).

En omfattande träningsrutin kan hjälpa dig att bli en bättre hockeyspelare, en bättre lagkamrat och en friskare person i allmänhet på olika sätt.