Fem tips för fotbollsspelare att sätta upp ett hemmagym

Att ha ett hemmagym är en av de mest otroliga saker som någonsin kan hända en spelare, liksom majoriteten av människor som inte ens spelar spelet. Detta beror på att det sparar dig stressen med att behöva budgeta för ett gymmedlemskap, så att du kan lägga pengarna på andra saker.

Dessutom kan du träna i en mindre trång atmosfär. Dessutom kan du träna när det passar dig. Allt du behöver göra nu är att välja en plats för ditt gym och ta med den viktiga träningsutrustningen.

Å andra sidan har majoriteten av husägare ingen aning om hur man inrättar ett gym. Här är en samling tips som hjälper dig att skapa en träningsanläggning i ditt eget hem.

1. Avsätt ett specifikt område för ditt projekt.

Valet av utrymme är avgörande för framgången för ett hemmagym. Även om du kan placera den var du vill, måste du välja en plats som du sällan använder. Om du har ett stort hus skulle källaren vara det viktigaste området att träna utan att bli störd av barn, hundar eller besökare. Lägenhetsboende kan sätta av ett hörn eller ett rum som inte används ofta. Fördelen med att ange en specifik plats är att det hjälper till att hålla din träningsutrustning organiserad. Om du placerar gymmet i ett område med hög trafik, kommer andra människor troligen att överföra dina tillhörigheter från var du placerade dem.

2. Gå till affären och skaffa dig nödvändig gymutrustning.

När du handlar gymutrustning är det värsta felet du kan göra att inte sätta en budget. Detta beror på att du kommer att köpa produkter som ligger över dina ekonomiska medel. Du bör göra en budget så att du vet hur mycket du kan spendera. Eftersom de flesta gymutrustningar är oöverkomligt dyra är det bäst att prioritera den viktiga träningsutrustningen. Den mest utmärkta liggcykeln, skivstångsvikt, hantlar och bänkar är bara några av de saker som du kan lägga till i din hinklista. För att undvika den ekonomiska bördan bör du planera att fylla ditt gym senare.

3. Skapa en träningsrutin

Det skulle hjälpa om du väljer när du vill träna. Ditt dagliga schema bör diktera din träningsrutin. Helst bör du träna när du har ledig tid, och det finns få distraktioner. Om du är en entreprenör kan du kanske träna det första på morgonen. Att vara en morgonperson har fördelen av att inte störas av dina barn eller husdjur, eftersom de fortfarande kommer att sova. Om ditt schema inte tillåter dig att träna på morgonen kan du träna senare på kvällen. Det skulle dock hjälpa om du väntade till efter middagen för att verifiera att de flesta hushållsmedlemmarna sov.

4. Anpassa området

Att lägga lite färg till ditt hemgym kommer att göra det mer inbjudande. Till att börja med kan levande färger användas för att måla väggarna. Att lämna väggarna tomma och måla dem i tråkiga nyanser gör att du vill lämna utrymmet förr snarare än senare. Du kan också visa fotografier av kända idrottare. När du känner för att ge upp kommer foton som dessa att motivera dig att träna hårdare. Om andra människor stör dig när de tittar in i ditt gym kan du installera persienner mot fönstren för att ge dig själv den integritet du önskar.

5. Lägg till ett andra lager golv

De vikter som används i ett gym är för mycket för de flesta golv att hantera. Om du bor i en hyrd lägenhet kan din hyresvärd ta ut mer pengar när du flyttar ut för att fixa golvet innan en ny hyresgäst flyttar in. Att installera en tillfällig bas i ditt gym kan hjälpa dig att förhindra sådana problem. Det extra grundlagret skyddar huvudgolvet avsevärt från vikter som slits ner det om det tappas av misstag. Du bör investera i en gummimatta eftersom den är mer hållbar.